HA3MRK - HG3A - HA3KMA

 

 

Katasztrófalu

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Palkonya Önkormányzata 2019.04.13-án 8 órai kezdettel, 44 önkéntes illetve állami szervezet 427 tagjának részvételével Polgári Védelmi Napot és Nemzeti Minősítő Gyakorlatot tartott a veszélyeztető kockázatok elleni hatékony felkészülés érdekében.

A gyakorlaton 4 fővel mi is képviseltük a klubbunkat, és a gyakorlatban híradástechnikai partnerként dolgoztunk.

A feladatunk a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen törzs vezetés, kommunikáció URH, EDR, rendszerek párhuzamos együttes működtetése volt.

 Operatív törzs működtetése, a védekezésért felelős polgármester támogatása érdekében.

 Koordinátori feladatokat Harmuth Zsolt Tamás (HA3TA) látta el.

 A hivatásos rádiórendszerek és a civil hírhálók párhuzamos alkalmazásának, az együttműködés és kapcsolatteremtés hagyományos URH eszközök szükségalkalmazásának a rádióamatőrök alkalmazásának bemutatása és gyakorlása.

Izgalmas feladat volt a mentőcsapatok frekvenciáit megszerezni, és a helyszínen felállított URH rádiós rendszerre felprogramozni, szkennelni.

A feladataink ellátása mellett igen nagy érdeklődést váltott ki a résztvevők által egyedinek ítélt felszerelésünk, a sátor, árbóc, antennák, és a számunkra már megszokott önellátó napelemes rendszer.

Köszönet a segítségért HA3KE Gábornak, Gabónak, HA3NR Roladnak, HA3HI Istvánnak, valamint HA3FTT Mácsai Antal Tűzoltó ezredesnek.

További képek itt >>>

 

 

 73! DX

 Harmuth Zsolt Tamás (HA3TA)


Belépés

Belépés és regisztrálás csak a Mecsek Rádió Klub tagjainak!!!

Emlékezzen rám

Friss események

Nincsenek események

IARU News

A hírcsatorna nem található.