HA3MRK - HG3A - HA3KMA

Meghívó

A Mecsek Rádió Klub éves rendes közgyűlésére

 

A közgyűlés helye:

Pécsbányatelepi Közösségi Ház (Pécs, Gesztenyés u. 17.)

 

A közgyűlés időpontja:

2023. június 02-án (péntek) 1600 óra

Napirend:

  1. Elnökség beszámolója a klub 2022 évi tevékenységéről
  2. 2022 évi pénzügyi beszámoló megtárgyalása
  3. 2022 évi költségvetési terv megtárgyalása
  4. A klub 2023 évi programjának ismertetése
  5. Mecsek Rádióamatőreiért Díj átadása
  6. Tagfelvételi kérelem és tagsági viszony megszüntetésének elbírálása
  7. Egyebek (beterjesztett javaslatok, fellebbezések)

 

A helyszínen lehetőség nyílik a klub és MRASZ tagsági díjak rendezésére, valamint QSL lapok átvételére – feladására !!!

 

Figyelemfelhívás

 

A közgyűlés abban az esetben határozatképes, ha azon a tagság több mint fele jelen van. Kérek mindenkit, hogy próbáljon meg időt szakítani rá, és mindenképpen jöjjön el a közgyűlésünkre!!! Úgy gondolom, hogy mindenki számára fontos, hogy a klubunkat érintő fontos dolgoknál jelen legyen, továbbá tisztelje meg az újonnan belépő tagokat jelenlétével.

Ha a közgyűlés nem lesz határozatképes, a megismételt közgyűlés ugyanazon napon 1700 kor kerül megtartásra.

A megismételt közgyűlés a megjelent tagok számára tekintet nélkül határozatképes és nincs jogi akadálya annak, hogy a jelen meghívóban feltüntetett napirendi pontokban döntést hozzon.

 

Pécs, 2023. április 29.

                                                                                             73 & dx

 

                                                                                          Hegedüs Norbert (HA3IN)

                                                                                                           elnök

2018. Május 19-én a Honvédelem napján a magyar honvédség 170. éves évfordulóját ünnepelte.

 

 

Ennek keretében a klubunk lehetőséget kapott, egy alkalmi állomás felépítésére Pécs Főterén. A katonai, és egyéb programok között megbújt a rádióamatőr bemutató is.  Ez egy remek alkalom volt, hogy egy nagyobb közönség előtt megmutathassuk, hogy az amatőröknek igen is komoly szerepük lehet a rádió összeköttetések létesítésével a katonai szervezetek együttműködésével.

 A sátruk alatt megfordult jó néhány érdeklődő. Kiket jobban, kiket kevésbé érdekelt az amatőr technika, de voltak olyan főként fiatal érdeklődőink is, akik beültek a sátorba néhány rövidhullámú QSO erejéig. Az érdeklődők megismerkedhettek a rövidhullámú rádiózással, a Morse használatával, az analóg és digitális URH rendszerekkel. Még rögtönzött rádió programozásban is tudtunk segítséget nyújtani.

 

 

  

 Rövidhullámon egy 4sávos DUNAX vertikál antennával egy ICOM-736 rádióval 100Watt kimenő teljesítménnyel dolgoztunk. Az antenna az URH OB alkalmával megszokott utánfutóra szerelt kitekerhető árbócon kapott helyet. Az antenna csúcsára kitűzött zászló így a talajszinttől 21m-en lobogott.

Az URH antennánk (Diamond X300) egy kézzel kitolható 10m-es árbócon kapott helyet. Az antenna egy Yaesu FT-7800 rádióra volt csatlakoztatva. Ugyan ezen az árbócon egy segéd tatón egy Diamond X50 antenna gondoskodott a DMR rendszer ellátásáról. URH-n az átjátszók elérése, és a helyi kommunikáció volt a cél. DMR-en, pedig az országos hálózat elérése.

A sátor tetején foglalt helyet a 130Watt teljesítményű napelem, amely az URH rendszereket látta el végig árammal.

 

 

 

A program vége előtt egy durva zivatar megnehezítette, és késleltette a bontást.

 

Képek, és videók Itt >>>

 

Köszönet a segítségért az érintett klubtársaknak!

73! HA3TA Zsolti

A Field Day a Mecsek Rádió Klub (HA3MRK) néhány tagjának egy életérzést jelent (HA3TA Zsolti, HA3HI Pisti, HA3JT Tibi, HA3KE Gábor, HA3FP Feri, HA3PZ Zoli). 

Ennek szellemében idén is nagy örömmel, immáron bővebb létszámmal képviseltük a klubbunkat ezen az aktivitáson.

HA3FP Feri, és HA3PZ Zoli barátunk Frissen vizsgázott új hívójeles amatőrként csatlakozott hozzánk.

Sokat tanakodtunk a kitelepülést megelőzően egy esetleges új helyszínnel kapcsolatosan, el is látogattunk pár helyre, de végül maradt a már több alkalommal is használt "bevált" helyünk a Mecsek egyik legmagasabb pontján a Lapistetőn (JN96CC).

2017. szeptember 23-án szombaton klubunk néhány tagjával csatlakoztunk egy kétnapos Polgárvédelmi gyakorlathoz. A Bányakapitányság udvarán két állomással települtünk ki. 

 A bejárat mellett 30 percen belül felállított állomáson HA3PZ Zoli, HA3FP Feri és HA3JO Józsi dolgozott. Ez a gyorsan felépíhető állomás egy kofferbe telepített 18Ah munka akksiból és egy Kenwood TS-480SAT rádióból állt. Az első antenna bemeneten egy long wire antenna (egy CG3000 atu külső tunerrel), a második bemeneten egy 7megás dipól antennával lehetett dolgozni. Az antennák egy gyorsan telepíthető 10m árbócon kaptak helyet.

 A másik állomásunkat a "Field Day" aktivitáson már tesztelt felszereléssel állítottuk fel. Ebben nagy segítségünkre volt HA3SR Sanyi, HA3NR Roland, HA3HI Pisi és HA3TA Zsolti.

Ezen az állomáson a szokásos X-300-as URH antenna mellett egy W-735-ös dipóllal tudtunk dolgozni 80 és 40m-en. Ennek az állomásnak az érdekessége volt továbbá egy működő R123M Harckocsi rádió, amelyhez ugyan antennát nem vittünk, de ott a helyszínen egy dipólt összedobtunk.

 A kitelepült állomásainkat meglátogatták az ott gyakorlatozó mentő és kárfelszámoló egységek. Klubtagjaink,  Mácsai Pál tűzoltó ezredes (HA3FTT) és Hegedűs Norbert Őrnagy (HA3IN) rögtönzött előadásaival színesítették a programot.

 Képek és videók itt >>

A gyakorlatunk végeztével megtekintettük a A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar igen látványos, nagyszabású bemutató jellegű, szimulációs kimentési gyakorlatát. 

Ezzel kapcsolatos cikk itt olvasható>>

 

 

Belépés

Belépés és regisztrálás csak a Mecsek Rádió Klub tagjainak!!!

Emlékezzen rám

Friss események

Nincsenek események

IARU News

A hírcsatorna nem található.