HA3MRK - HG3A - HA3KMA

A Field Day a Mecsek Rádió Klub (HA3MRK) néhány tagjának egy életérzést jelent (HA3TA Zsolti, HA3HI Pisti, HA3JT Tibi, HA3KE Gábor, HA3FP Feri, HA3PZ Zoli). 

Ennek szellemében idén is nagy örömmel, immáron bővebb létszámmal képviseltük a klubbunkat ezen az aktivitáson.

HA3FP Feri, és HA3PZ Zoli barátunk Frissen vizsgázott új hívójeles amatőrként csatlakozott hozzánk.

Sokat tanakodtunk a kitelepülést megelőzően egy esetleges új helyszínnel kapcsolatosan, el is látogattunk pár helyre, de végül maradt a már több alkalommal is használt "bevált" helyünk a Mecsek egyik legmagasabb pontján a Lapistetőn (JN96CC).

 Az időjárás jobban kedvezett neküknk, mint tavaly, bár volt némi kis eső, de azért koránt sem voltak olyan nehezek a körülmények. Változóan felhős, napos időjárás mellett 26-28 fokos levegő hőmérséklet volt a jellemző. 

 Így néhány újdonságot is ki tudtunk teszelni, mint például HA3TA Zsolti 130w teljesítményű flexibilis napelemét, és a hozzá tartozó szigetüzemű rendszert. Bátran mondhatom, hogy ennek a rendszernek köszönhetően tartósan tudtunk rövidhullámon100 Wattal adni. Ez meg is látszott a QSO-k számában, és a távolságokban. Ezen kívül még URH-n 50W teljesítménnyel, és DMR-en 5W-al is dolgoztunk. 

 Rövihullámon HA3KE Gábor W3DZZ antennájval 40 és 80m-en, URH-n és DMR-en egy kölcsön kapott X-300-as kétsávos antennával dolgoztunk.

A felszerelésünk részét képezte továbbá rövidhullámon egy Yaesu FT-857, és egy Yaesu FT-450, URH-ra pedig egy Icom 2725, és egy Yaesu FT-7900, valamint DMR-en pedig egy TYT MD-390-es rádió.

Ezen kívül természetesen a 10m-es kitólható katonai árbóc, saját készítésű tartószerkezettel, amely egyben a QSO sátrunk váza is.

Sajnos eléggé csendesek voltak a sávok, de még így is azért sikerült többek között Magyar, Osztrák, Lengyel, Olasz, Német és Monaco-i állomásokkal QSO-zni.

Külön kiemelném, hogy HA3KE Gábor HA3JO Józsi klubtársunkkal folytatott egy kísérletet, amelynek eredménye képpen DMR szimplexen 5W teljesítménnyel folytatott QSO-t Bázakerettyére. A minimum 200Km távolságban zajmentesen, tökéletes minőségben tudtak kommunikálni.

Összességében a nap végén úgy értékeltük, hogy ismét elérte a célját az aktivitás. A jó hangulat mellett ez a nap még újabb tapasztalatokat, és eredményeket is hozott.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden klubtársamnak, aki segített, támogatott benünket a kitelepülésben, és minden ellenállomásnak, akikkel tudtunk QSO-zni.

Jövőre ismét találkozunk!

Képek itt: >>

HA3TA


Belépés

Belépés és regisztrálás csak a Mecsek Rádió Klub tagjainak!!!

Emlékezzen rám

Friss események

Nincsenek események

IARU News

A hírcsatorna nem található.