HA3MRK - HG3A - HA3KMA

2017. szeptember 23-án szombaton klubunk néhány tagjával csatlakoztunk egy kétnapos Polgárvédelmi gyakorlathoz. A Bányakapitányság udvarán két állomással települtünk ki. 

 A bejárat mellett 30 percen belül felállított állomáson HA3PZ Zoli, HA3FP Feri és HA3JO Józsi dolgozott. Ez a gyorsan felépíhető állomás egy kofferbe telepített 18Ah munka akksiból és egy Kenwood TS-480SAT rádióból állt. Az első antenna bemeneten egy long wire antenna (egy CG3000 atu külső tunerrel), a második bemeneten egy 7megás dipól antennával lehetett dolgozni. Az antennák egy gyorsan telepíthető 10m árbócon kaptak helyet.

 A másik állomásunkat a "Field Day" aktivitáson már tesztelt felszereléssel állítottuk fel. Ebben nagy segítségünkre volt HA3SR Sanyi, HA3NR Roland, HA3HI Pisi és HA3TA Zsolti.

Ezen az állomáson a szokásos X-300-as URH antenna mellett egy W-735-ös dipóllal tudtunk dolgozni 80 és 40m-en. Ennek az állomásnak az érdekessége volt továbbá egy működő R123M Harckocsi rádió, amelyhez ugyan antennát nem vittünk, de ott a helyszínen egy dipólt összedobtunk.

 A kitelepült állomásainkat meglátogatták az ott gyakorlatozó mentő és kárfelszámoló egységek. Klubtagjaink,  Mácsai Pál tűzoltó ezredes (HA3FTT) és Hegedűs Norbert Őrnagy (HA3IN) rögtönzött előadásaival színesítették a programot.

 Képek és videók itt >>

A gyakorlatunk végeztével megtekintettük a A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar igen látványos, nagyszabású bemutató jellegű, szimulációs kimentési gyakorlatát. 

Ezzel kapcsolatos cikk itt olvasható>>

 

 


Belépés

Belépés és regisztrálás csak a Mecsek Rádió Klub tagjainak!!!

Emlékezzen rám

Friss események

Nincsenek események

IARU News

A hírcsatorna nem található.